در این مطلب به بررسی انواع پروفیل ساختمانی از نظر کاربرد، جنس، شکل ظاهری و نحوه ساخت شرح میدهیم. همچنین به بررسی و مقایسهی روش تولید و کاربرد انواع پروفیلهای ساختمانی، خواهیم پرداخت. با شناخت کاربرد، مشخصات فنی و روش تولید نمونههای انواع قوطی ساختمانی به آسانی میتوانید درستترین تصمیم را در زمان انتخاب این محصول بگیرید. همچنین میتوانید دیگر انواع پروفیل را به منظور مشاهده مشخصات فنی، در این لینک مشاهده کنید.
پروفیل ساختمانی چیست؟
هرگونه مقطعی که در یک طول مشخص شکل خود را حفظ کند، پروفیل نام دارد و پروفیلهایی که در ساخت ساختمان، ساخت و استحکام سازی سقف و دیوار و ساخت چهارچوب در و پنجره به کار رود در دسته پروفیل ساختمانی قرار میگیرد.
انواع پروفیل ساختمانی و کاربرد آنها
پروفیلهای متنوعی در ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. که هر کدام از آنها در بخشهای متفاوتی کاربرد دارند. در جدول زیر به تفصیل به بررسی انواع کاربرد پروفیلهای ساختمانی پرداختهایم. در صورت وجود هر گونه ابهامی در خصوص کاربرد پروفیلهای ساختمانی با کارشناسان فنی امروزآهن، برای اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایید.
نوع پروفیل | کاربرد پروفیل |
---|---|
پروفیل فرانسوی | چهارچوبها |
پروفیل نبشی | اتصالات ساختمان |
پروفیل لنگه دری | چهارچوب دربها |
پروفیل ناودانی | ساخت و تقویت ساختمان |
پروفیل سپری | ساخت در و پنجره |
پروفیل Z | افزایش استحکام ساختمانها و سقف |
پروفیل آبرو (ناودانی) | استفاده در سقف ساختمان و شیروانی |
در جدول بالا انواع قوطی پروفیل ساختمانی و کاربرد آنها را مشاهده کردید. در ادامه هر یک از این نمونهها را بررسی خواهیم کرد.
انواع پروفیل ساختمانی از نظر شکل ظاهری
پروفیل ساختمانی میتواند از نظر شکل ظاهری به دو دسته مقطع باز و مقطع بسته تقسیم شود.
پروفیل ساختمانی باز
تصاویر و نام معروفترین پروفیلهای مقطع باز ساختمانی را در ادامه آوردهایم:
- پروفیل u
شکل مقطع آن شبیه به حرف انگلیسی u است که تصویر آن را مشاهده میکنید.
- پروفیل c
پروفیل سی دارای خمیدگی است و وجه تمایز آن با پروفیل یو در شکل زیر مشهود است.
- پروفیل فرانسوی
یکی از پر کاربردترین پروفیلهای ساختمانی پروفیل فرانسوی است که زیر مجموعه خانواده پروفیل در و پنجره است. شکل خاص آن در تصویر زیر ببینید. - پروفیل L که با نام پروفیل نبشی هم شناخته میشود، به دلیل هندسه خاص آن بسیار پرکاربرد است.
- پروفیل زد
در اتصالات ساختمان به خصوص سقف، کاربرد دارد و تقریبا در تمام سازهها استفاده میشود. شکل مقطع آن شبیه به حرف انگلیسی Z است. - پروفیل آبرو
پروفیلی از جنس گالوانیزه است و کاربرد اصلی آن هدایت آب برف و بارانی است که روی ساختمان میبارد. بسیار سبک بوده و نصب آسانی دارد و بسته به نحوه نصب و شکل آن به دو دسته اصلی یک طرفه و دو طرفه تقسیم میشود. اطلاعات بیشتر را در لینک بالا میتوانید مشاهده کنید.
- پروفیل M
البته گاها به این محصول پروفیل یا سقف آبرو هم گفته میشود. - پروفیل چارچوب مکزیکی
در چهارچوبهای ساختمان استفاده میشود و هندسه مقطع آن به شکل زیر است.
پروفیل ساختمانی بسته
- پروفیل سپری
سپری شکلهای متفاوتی دارد ولی پرکاربردترین آن در ساختمان، سپری 507 است که شکل آن در تصویر زیر آمده است.
- پروفیل لنگه دری و چهارچوبی
- قوطیهای مربعی و مستطیلی
سادهترین شکل برای پروفیلهای بسته برای قوطیهاست. این محصول انواع متفاوتی دارد. به عنوان مثال از پروفیل سبک برای مصارف تزئینی و ظاهری مثل ساخت نردههای ساختمان استفاده میشود و از پروفیل سنگین، برای کمک به ستونها و تحمل بار ساختمان.
از آنجایی که پروفیلها آهنی هستند، قیمت آن وابسته به دلار است و دائما تغییر میکند بنابراین بهتر است از قیمت روز آن را بدانید. برای اطلاع از هزینه خرید قوطی، به صفحه قیمت پروفیل مراجعه کنید.
انواع پروفیل ساختمانی از نظر نوع ساخت
پروفیلهای ساختمانی از نظر نوع ساخت به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
- پروفیل ساختمانی خم شده
- پروفیل ساختمانی کششی
پروفیل ساختمانی خم شده
در دسته انواع قوطی پروفیل ساختمانی خم شده، 2 گروه قوطی ورقی و لولهای وجود دارد، که به بررسی هر کدام میپردازیم.
- قوطی ورقی خمی
- قوطی لولهای
پروفیل ورقی خم شده در انواع پروفیل ساختمانی
این پروفیلها از ورقهای فولادی خم شده به شکلهای مختلف ساخته میشوند و معمولاً در ساخت سازههای فلزی مورد استفاده قرار میگیرند.
پروفیل لولهای خم شده در انواع قوطی ساختمانی
این نوع پروفیلها از لولههای فولادی به شکل مستطیلی یا مربع ساخته میشوند و در سازههای فلزی و فولادی استفاده میشوند. در خط تولید این محصول زمانی که ورق وارد دستگاه تولید قوطی پروفیل میشود، تحت فشار استاندارد (با توجه به ضخامت و قطر قوطی نهایی) و دمای بین 1000 تا 1250 درجه سانتیگراد قرار میگیرد. بدین ترتیب فرآیند خم سازی قوطی لولهای با ساخت دیگر انواع پروفیل متفاوت است.
پروفیل ساختمانی کششی
از قوطی پروفیل ساختمانی کششی به دلیل استحکام بالا و تحمل بار، گزینه خوبی برای استفاده در ساختمانها و سازهها برای مقابله با بار خمشی و کششی است. این نوع قوطی ساختمانی کششی، از نظر تولید و ساخت خود شامل دو دسته میشود:
- قوطی C-Studs
- قوطی U-Studs
پروفیل C-Studs
این پروفیلها معمولاً از ورقهای نسبتاً نازک فولادی خم شده به شکل C ساخته میشوند و در ساختمانهای فولادی برای سیستمهای کششی مورد استفاده قرار میگیرند.
پروفیل U-Studs
این پروفیلها نیز از ورقهای فولادی ساخته میشوند و شکل U دارند. غالباً در سازههای فلزی و پوششهای دیوارهها به کار میروند.
انواع قوطی ساختمانی از نظر نوع جنس پروفیل
پروفیلهای ساختمانی از نظر جنس اصولاً از دو نوع متداول فولاد و آلومینیوم ساخته میشوند. در زیر به این دو نوع اصلی اشاره میشود.
پروفیل ساختمانی فولادی
- فولاد کربنی: این نوع پروفیلها از فولاد کربنی تولید میشوند که معمولاً دارای مقاومت بالا در برابر بار و فشار و سازگاری خوب با محیطهای مختلف هستند. آنها معمولاً با پوششهایی مثل رنگآمیزی یا روکشهای ضدزنگ محافظت میشوند.
- فولاد ضد زنگ: این نوع پروفیلها از فولاد ضد زنگ تولید شده که دارای مقاومت بالا در برابر زنگزدگی و تأثیرات محیطی هستند. این پروفیلها به طور گسترده در محیطهای خاص مانند صنایع شیمیایی یا طراحی داخلی مورد استفاده قرار میگیرند.
پروفیل ساختمانی آلومینیومی
- آلومینیوم خالص (Pure Aluminum): این پروفیلها از آلومینیوم خالص تولید میشوند. آنها سبکتر از فولاد بوده و معمولاً برای ساختارهایی که نیاز به وزن کمتر دارند، مورد استفاده قرار میگیرند. آلومینیوم خالص نیز مقاومت خوبی در برابر زنگزدگی دارد.
- آلیاژهای آلومینیوم (Aluminum Alloys): این نوع پروفیلها از آلیاژهای مختلف آلومینیوم تولید میشوند. آنها دارای ویژگیهای مکانیکی متنوعی هستند و بر اساس نیازهای خاص، مثل مقاومت بالا در برابر فشار یا مقاومت در برابر حرارت، انتخاب میشوند.
قیمت پروفیل ساختمانی امروز
پروفیلهای ساختمانی با توجه به جنس، ابعاد و ضخامتی که دارد با قیمتهای مختلفی در بازار به فروش میرسند.به دلیل نوسانات ارزی، در طول روز قیمت پروفیل های ساختمانی و سایر محصولات فولادی، با تغییراتی همراه است. با مراجعه و استعلام از سایت امروز اهن، شما میتوانید نرخ لحظهای، قیمت قوطی را رصد کنید. و با مقایسهی مراجع مختلف، ارزانترین پروفیل ساختمانی با بهترین کیفیت را برای سازه های خود تهیه فرمایید. همچنین در صورتی که به دنبال دنستن وزن پروفیل هستید، میتوانید از صفحه قرار داده شده دیدن کنید.
آشنایی با انواع قوطی پروفیل ساختمانی در امروز آهن
امروزآهن بهترین مرجع معرفی کننده انواع پروفیل ساختمانی شامل پروفیل فرانسوی، پروفیل تسمهای، پروفیل نبشی، پروفیل لنگه دری، پروفیل سپری، پروفیل Z و پروفیل آبرو است. با توجه به توضیحات بالا انواع قوطی ساختمانی فلزی را شناسایی نمودید و اهمیت استفاده آنها را در بخشهای مختلف ساختمان که فشار کششی و خمشی بر روی آن است را درک نمودید. شناخت مشخصات فنی و مهندسی این محصولات، به شما کمک میکند تا موارد استفاده از انواع قوطی پروفیل ساختمانی را بهتر درک کنید.