پروفیل کناف یکی از مهمترین عناصر در ساخت سازههای کناف است. از انواع پروفیل کناف به طور معمول از فولاد یا آلومینیوم ساخته میشوند و در نصب و نگهداری سیستمهای کناف مورد استفاده قرار میگیرند. از انواع پروفیل کناف برای ساخت سقفهای کاذب، دیوارهای جداکننده، بوفهها، دربهای کشویی و غیره استفاده میشود.
در این مقاله همه آنچه درباره انواع پروفیل کناف باید بدانید را مورد بررسی قرار میدهیم و شما را با سازه کناف بیشتر آشنا میکنیم. تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
پروفیل کناف چیست؟
پروفیل کناف (Knauf Profile) به عنوان یکی از عناصر کاربردی در ساخت و سازهای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. کناف، مانند یک سیستم سازهای عمل میکند که با ترکیبی از گچ یا سایر مواد مانند فایبرگلاس شکل میگیرد و برای پوشش و تزئین سقفها و دیوارها به کار میرود.
ساختار اصلی پروفیل های کناف اغلب از موادی مانند فولاد یا آلومینیوم ساخته میشود. این پروفیل به صورت میلههای باریک و بلند و با طولهای مختلف در بازار وجود دارد. میلههای کناف به گونهای ساخته میشوند که بتوان به راحتی آن را به دیوار یا سقف متصل کرد.
هدف استفاده از پروفیل کناف در ساختوساز، علاوه بر تزیین و زیباسازی، پوشاندن لبهها و اتصالات بین قطعات کناف است. با استفاده از این پروفیل میتوان طراحیهای خاص و متنوعی برای سقف و دیوارها ایجاد کرد. پروفیل کناف امکان نورپردازی مخفی و ایجاد جلوههای بصری متنوع را فراهم میکند.
انواع مقاطع فلزی در سازه کناف کدامند؟
در سازه کناف، برای استفاده از پروفیلهای فلزی، مقاطع مختلفی در نظر گرفته میشود. برخی از انواع مقاطع فلزی مورد استفاده در سازه کناف عبارتند از:
- مقاطع U شکل: این نوع مقطع فلزی شکلی شبیه حرف U دارد. این نوع پروفیل را میتوان به عنوان پروفیلهای اصلی سازه کناف یا پروفیلهای اتصالات مورد استفاده قرار داد.
- مقاطع C شکل: این مقطع فلزی شکلی شبیه حرف C دارد و برای پشتیبانی و پوشش لبههای کناف استفاده میشود.
- مقاطع L شکل: این نوع مقطع فلزی، شکلی شبیه حرف L دارد و برای اتصالات کناف با دیوارها یا سقف استفاده میشود. از کناف مقطع L شکل میتوان به عنوان زاویههای پشتیبان و اتصالات گوشههای سازه استفاده کرد.
- مقاطع T شکل: این مقطع فلزی شکلی شبیه حرف T دارد و به عنوان اتصالات عمودی در سازه کناف استفاده میشود. از این نوع پروفیل به عنوان پشتیبانهای افقی برای پروفیلهای عمودی استفاده میشود.
- مقاطع Z شکل: این نوع مقطع فلزی، ظاهر شبیه به حرف Z لاتبن دارد و برای اتصال و تثبیت پروفیلهای کناف به سقف یا دیوار استفاده میشود.
مقاطع فلزی مذکور تنها برخی از نمونههایی هستند که معمولاً در سازه کناف استفاده میشوند. البته، در بازار ممکن است نوع و شکلهای دیگری نیز وجود داشته باشد که بسته به نیازهای پروژه و تولیدکنندههای مختلف مشخصات مخصوص به خود را دارند.
معرفی انواع پروفیل کناف
پروفیل کناف از نظر شکل ظاهری دستهبندیهای مختلفی دارد. در این بخش انواع پروفیل کناف از نظر شکل ظاهری آن را معرفی میکنیم.
پروفیل کناف f47 چیست؟
یکی از پرفروشترین انواع پروفیل کناف در بازار، پروفیل کناف f47 است. این پروفیل در دسته پروفیلهای C شکل قرار میگیرد و به روش نورد سرد تولید میشود. این نوع پروفیل در برابر رطوبت مقاومت بالایی ندارد به همین دلیل از آن بیشتر در صنعت ساختوساز خشک و داخل ساختمان استفاده میشود.
از دیگر ویژگیهای پروفیل کناف f47 عبارت است از:
- برای سقف کاذب مورد استفاده قرار میگیرد
- مقاومت بالایی در برابر فشار و وزن زیاد ندارد
- سطح آن را با لایهای از روی (Zink) میپوشانند تا مقاومت آن افزایش پیدا کند
- اندازه طول هر شاخه از این پروفیل 4 متر است
- در دستههای 20 شاخهای عرضه میشود
- پروفیل کناف f47 در ضخامتهای 50، 55 و 60 میکرون تولید میشوند
پروفیل کناف hu36 چیست؟
نوع دیگری از پروفیلهای کناف موجود در بازار، پروفیل کناف hu36 است. این پروفیل که به شکل U ساخته شده، از جنس فولاد گالوانیزه بوده و با متود نورد سرد ساخته میشود. توجه داشته باشید که نام پروفیل کناف hu36 بیشتر در ایران وجود دارد و در کشورهای دیگر نامهای متفاوتی برای این محصول میگذارند.
از دیگر مشخصات این پروفیل میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معمولا برای ساخت سقف کاذب از این نوع پروفیل استفاده میشود.
- با سه ضخامت 50، 55 و 60 میکرون تولید میشود
- طولی معادل 4 متر دارد
- به عنوان شاسی تکیهگاه در ساخت سقف کاذب مورد استفاده قرار میگیرد.
پروفیل نبشی کناف یا L25 چیست؟
پروفیل نبشی کناف یا همان L25 یکی دیگر از پروفیلهاییست که به دلیل شکل ظاهری خود، کاربردهای زیادی دارد. این نوع پروفیل برای تراز کردن سقف کاذب و ساخت نورهای مخفی در ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین میتوان از آن برای باکس کردن سیمکشی کنار دیوار هم استفاده کرد.
پروفیل نبشی کناف در خانواده پروفیلهای L شکل قرار میگیرد و به روش نورد سرد شکل داده شده است. این محصول با طول 4 متر، عرض 25 و ارتفاع 25 میلیمتر ساخته شده و ضخامتهای 45، 50 و 60 میکرون دارد.
پروفیل کناف استاد یا پروفیل C چیست؟
یکی دیگر از پروفیلهایی که با مقطع C ساخته میشود، پروفیل کنال استاد (Stud) است. این پروفیل را با نامهای مختلفی مانند «وادار» یا «ستونک» هم میشناسند. از این نوع کناف به عنوان بخش عمودی دیوارهای کاذب استفاده میشود.
پروفیل کناف استاد در اندازههای مختلف 50، 70 و 100 میلیمتر تولید میشوند و از مهمترین اجزای زیرسازی دیوارهای کاذب به شمار میروند.
پروفیل سپری کناف چیست؟
در میان انواع پروفیلهای کناف که به شکلهای مختلفی ساخته میشدند، تنها پروفیل سپری کناف است که شکلی مشابه حرف T دارد. این نوع پروفیل یکی از سبکترین پروفیلهای کناف است که برای عملیات زیرسازی دیوار یا سقف کاذب مورد استفاده قرار میگیرد.
پروفیل سپری به راحتی و به سرعت نصب میشود و مقاومت بالایی در برابر عوامل طبیعی مانند نور خورشید و رطوبت را دارد. از دیگر ویژگیهای این نوع پروفیل باید به قیمت ارزان آن اشاره کرد.
پروفیل رانر یا U در سازه کناف چیست؟
پروفیل رانر یا U که خود زیرمجموعههای متنوعی دارد یکی از پرکاربردترین پروفیلهای کناف محسوب میشود. این نوع پروفیل را برای ساخت سقف کاذب، دیوار، درب و پنجره استفاده میکنند و در اصطلاح تخصصی به عنوان عناصر افقی در ساخت دیوار و سقف شناخته میشود.
پروفایل رانر مقاومت بالایی در برابر فشار و وزن زیاد ندارد و به همین دلیل نمیتوان از آن به عنوان سازه باربر استفاده کرد. این پروفیل به روش نورد سرد شکل داده شده و در ضخامتهای 50، 55 و 60 میکرون در بازار وجود دارد.
چرا برای ساخت سازه کناف پروفیل مورد استفاده قرار می گیرد؟
استفاده از پروفیل برای ساخت سازههای کناف دلایل زیادی دارد. در زیر برخی از مهمترین دلایل ذکر شده است:
- استحکام و مقاومت بالا: پروفیلهای کناف از مواد مقاومی ساخته میشوند که برای تحمل وزن و فشار سازههای کناف مناسب هستند. این پروفیلها به سازه استحکام بالایی میدهند و همین موضوع باعث افزایش طول عمر و استحکام سازه میشود.
- نصب آسان: پروفیلهای کناف طراحی شدهاند تا نصب و اتصال به سازههای کناف را آسانتر کنند. این پروفیلها معمولاً دارای سیستمهای قفلی یا اتصال سریع هستند که به سرعت نصب میشود که این موضوع روی قیمت سازه کناف هم تاثیرگذار است.
- مخفی کردن کابل و لولهها: پروفیلهای کناف به گونهای ساخته شدهاند که میتوانید کابل و لولههای مختلف را به وسیله آنها مخفی کنید. این موضوع باعث میشود استفاده از کناف به زیبایی ظاهری محیط کمک فراوانی کند.
- امکان انعطافپذیری طراحی: با استفاده از پروفیلهای کناف، میتوان سازههای کناف را به طراحیهای مختلف و متنوع تنظیم و تغییر داد. این امکان به طراحان و معماران اجازه میدهد ایدههای خلاقه خود را به کار ببندند و طرحهای جدیدی برای پروفیل کناف بزنند.
چرا خرید پروفیل کناف از “امروزآهن” برای تولیدکنندگان سازه کناف مناسب تر از سایر فروشگاه های اینترنتی است؟
وبسایت امروزآهن یکی از جامعترین سایتها برای خرید پروفیل کناف در ایران است. با مراجعه به این فروشگاه اینترنتی میتوانید از آخرین قیمت پروفیلهای کناف آگاه شوید، با کارشناسان ای صنعت مشورت کنید و بهترین محصول را با مناسبترین قیمت خریداری کنید.
فروشگاه اینترنتی امروزآهن تمام آنچه برای خرید پروفیل کناف با شکل و اندازههای مختلف نیاز دارید را در اختیار شما قرار میدهد. با مشاهده مشخصات فنی این پروفیلها میتوانید بهترین مدل مخصوص سازه مورد نظر خود را انتخاب کرده و صورت آنلاین خرید خود را انجام دهید.