جستجو

اجرای سقف سبک با قوطی (معرفی روش های استفاده از پروفیل در سقف کاذب یا دائمی)

از گذشته و از ابتدای ظهور ساخت و ساز، همیشه سبک بودن سازه، یک ارزش بوده است. طراحی و اجرای سقف سبک، پتانسیل‌های جدیدی برای محیط به وجود می‌آورد.

 این روزها اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل طرفداران زیادی به علت تنوع در طرح، رنگ و استحکام بالا دارد. و در بسیاری از ساختمان‌های اداری و تجاری، نمونه‌هایی از اجرای سقف با پروفیل را مشاهده می‌کنید. مهمترین دلیلی که ساخت سقف سبک با قوطی محبوب شده است، این است که قیمت قوطی سبک نسبت تیرآهن ارزانتر تمام می‌شود.

اما سوالی که خیلی‌ها در هنگام اجرای سقف با قوطی می‌پرسند این است که مزیت این روش نسبت به سایر روش‌ها چیست؟ چرا اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل روشی مرسوم است؟ انواع مختلف پروفیل سقف کاذب کدام است؟ در ادامه به تمام این سوالات پاسخ می‌دهیم. همراه ما باشید.

چرا اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل روشی مرسوم است؟

اجرای سقف سبک به روش‌های مختلفی انجام می‌شود اما یکی از بهینه‌ترین و سریع‌ترین روش‌ها استفاده از قوطی پروفیل است. این روش به دلیل قیمت تمام شده کمتر و سرعت اجرای بالاتر بیشتر از روش‌های دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

افراد متخصص زیادی در این زمینه وجود دارند که به راحتی می‌توانند با قوطی پروفیل سقف‌های سبک را اجرا کنند. همین سهولت در نصب و اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل، طرفداران آن را بیشتر می‌کند. البته استفاده از قوطی پروفیل برای اجرای سقف سبک معایبی مانند محدودیت در طرح‌بندی، مقاومت نسبتا کم، انتقال صدا و حساسیت در برابر زلزله را هم دارد. 

مراحل اجرای انواع سقف‌های سبک جدید ساختمانی

سقف به عنوان کی از مهمترین بخش‌های ساختمان است که باید از استحکام و و مقاومت بالایی برخوردار باشد. بنابراین برای ساخت سقف سبک با قوطی، طراحی باید به گونه‌ای صورت بگیرد که استحکام سقف حفظ شود.

در توضیح مراحل اجرای سقف سبک باید گفت که قدم اول، انتخاب و خرید مواد اولیه و سپس استخدام نیروی ماهر و آموزش دیده با تجهیزات کامل است چرا که برای محکم کردن سقف تراز اول، نیاز به مهارت کامل و نقشه‌ برداری اصولی است.

برای جمع بندی مراحل اجرا:

  1. خرید لوازم اولیه مثل قوطی، سقف و …
  2. متصل کردن قوطی پروفیل‌ها، تیرآهن و .. طبق نقشه جهت زیرسازی برای سقف سبک (از صفحه ساخت خرپا با قوطی می‌توانید نحوه اتصال را آموزش ببینید)
  3. نصب سقف روی بستر ایجاته شده

سقف سبک انواع متفاوتی دارد که بعدا بیشتر به آن می پردازیم.

مزیت های اجرای سقف سبک با پروفیل چیست؟

اجرای سقف سبک با پروفیل دارای مزایای متعددی است. در زیر به برخی از این مزایا اشاره می‌کنیم:

  • وزن سبک: اولین و مهم‌ترین مزیت اجرای سقف سبک با قوطی، وزن بسیار کم این مواد است. توجه داشته باشید که سقف باید وزن بسیار کمی داشته باشد تا بار زیادی به بنای اصلی وارد نکند. قوطی پروفیل به دلیل اینکه از مواد سبک و با ضخامت‌های خیلی کم ساخته می‌شوند، وزن بسیار سبکی دارند. 
  • قیمت مناسب: وزن پایین قوطی نسبت به تیرآهن، باعث می‌شود خریداران هزینه کمتری بپردازند.
  • عمر بالا: پروفیل سبک با وجود اینکه وزن کمی دارد، اما مقاومت بالای آن عمر سازه را افزایش می‌دهد و از آنجایی که آهنی است به راحتی تخریب نمی‌شود.
  • سرعت بالای نصب: اجرای سقف سبک با پروفیل با سرعت بیشتری نسبت به روش‌های سنتی صورت می‌گیرد. پروفیل‌ها آماده استفاده بوده و با روش‌های سریع و آسانی قابل قطع و اتصال به یکدیگر هستند. این امر باعث افزایش سرعت نصب و کاهش زمان اجرا می‌شود. در ضمن هر چقدر سرعت نصب کمتر باشد، هزینه نهایی اجرای سقف هم کمتر می‌شود.
  • انعطاف‌پذیری در طراحی: پروفیل‌ها به طراحان این امکان را می‌دهند که در طراحی سقف، اشکال و معماری جدیدی خلق کنند. طراحان می‌توانند شکل، ارتفاع و اندازه پروفیل‌ها را تنظیم و تغییر دهند تا به طرح‌های مختلفی دست پیدا کنند. این امکان به طراحان و معماران اجازه می‌دهد تا سازه سقف را بر اساس نیازهای طراحی و ظرفیت باربری موردنظر شخصی‌سازی کنند.
  • مخفی کردن لوله‌ها و سیم‌کشی: سازه سقف سبک با پروفیل این امکان را به وجود می‌آورد که سیستم‌های فنی مانند سیم‌کشی‌ها، لوله‌ها و سیستم‌های تهویه داخل پروفیل‌ها مخفی شوند. مخفی کردن این موارد در زیر پروفیل زیبایی ظاهری ساختمان را دو چندان می‌کند. 
  • مقاومت و استحکام بالا: قوطی‌های پروفیل فلزی مقاومت و استحکام بالایی دارند. این امر به سازه سقف توانایی مقابله با بارهای استاتیک و دینامیک را می‌دهد و از طریق پروفیل‌های فلزی می‌تواند مقاومت لازم را برای سقف ایجاد کند. همین موضوع اجرای سقف سبک با قوطی را جذاب‌تر کرده است. 
  • سازگاری با محیط زیست: پروفیل آهنی، ب ههیچ عنوان آلودگی برای محیط زیست ندارند و هنگام تخریب سازه هم می‌توانند به راحتی بازیافت شوند.
  • ضد زلزله: اگر طراحی نقشه سقف سبک توسط یک مهندس به صورت اصولی انجام شده باشد، سقف تولید شده نسبت به لرزش مقطعی زمین حساس نخواهد بود.
  • امکان ایجاد محیط آکوستیک

اجرای سقف سبک در بناهای امروزی

سقف سبک در بناهای امروزی یک ضرورت است. از طرفی می‌تواند امکانات و ظرفیت‌های جدیدی را برای بنا ایجاد کند. برخی از این سقف‌ها امکان عبور نور را فراهم می‌کنند. نورهای سقفی در اجازه دادن نور طبیعی به اعماق مرکز ساختمان موثرند. سقف در بناهای امروزی، اجرای سقف سبک در بناهای امروزی، با پیشرفت تکنولوژی و علوم مهندسی مصالح جدیدی از جمله قوطی‌های متنوعی برای اجرا و ساخت سقف سبک تولید و عرضه شده‌اند.

به ویژه در جاهایی که امکان نصب پنجره‌ها در دیوارهای محیطی وجود ندارد نور سقفی که از سقف سبک جاری می‌شود و می‌تابد، یک مزیت استثنایی است. همچنین جایی که نیاز به حفظ حریم خصوصی است نور سقف یک راه‌حل بی‌مثال تلقی می‌شود.

در جایی که قابل باز شدن است، روزه‌های سقفی می‌توانند در ارتقای تهویه طبیعی نیز موثر باشند، زیرا در بالای ساختمان ها قرار دارند و بنابراین می‌توانند از هوای بام بهره ببرند. این‌ روزنه‌ها ممکن است برای اجازه دسترسی به پشت بام یا تراس‌ها و پشت‌بام نیز استفاده شوند که در بعد نفوذ‌پذیری بسیار اهمیت پیدا خواهند کرد.

انواع سقف سبک قابل ساخت با قوطی پروفیل کدامند؟

قوطی پروفیل، یک ماده سازه‌ای چند منظوره است که در ساخت انواع سازه‌های سقف سبک مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از انواع سقف سبک که با قوطی پروفیل قابل ساخت هستند عبارتند از:

  • سقف تیرچه کامپوزیت: سقف‌های کامپوزیتی ترکیبی از فولاد و بتن هستند به این صورت که از یک دال بتنی برای عرشه و برای پوتر، برشگیر و دو لایه نیوتکستایل و ژئوممبران به عنوان عایق استفاده شده است. در حقیقت، سفت کاری این نوع سقف، فولادی است و عرشه‌اش را بتن ریزی روی شبکه مش آرماتور بندی شده اجرا می‌شود.
  • سقف تیرچه بلوک‌ها: سقف تیرچه بلوک، کم‌وبیش معرف حضور همه خوانندگان هست. این سقف از اتصال تیرچه‌ بلوک به تیر بتنی و بلوک‌چینی به عنوان پرکننده فضای بین تیرچه‌ها تولید می‌شود. بلوک‌ها می‌توانند سفالی باشند اما استفاده از بلوک‌های یونولیتی می‌تواند به سبک‌سازی سقف کمک شایانی بکند هر چند بلوک سفالی در مقابل آتش مقاوم‌تر است و دیرتر فرو می‌ریزد.
  • سقف تیرچه کرومیت: سقف تیرچه کرومیت به لحاظ اجرایی بسیار مقرون‌به‌صرفه است چون سریع اجرا می‌شود و می‌تواند دو سقف به موازات را با هم سقف‌ زد. آن هم در مقایسه با سقف تیرچه نیازیت که به‌ نوبه‌ی خودش یک سقف High-Tech است و بدون نیاز به شمع‌بندی اجرایش می‌کنند. به‌علاوه، سقف کرومیت نیازی به تیرچه ندارد و خرپایی هم نیست و بیشتر با چیدن سقف با بلوک‌های یونولیتی تکمیل می‌گردد. در حقیقت، سقف کرومیت اشتراکات زیادی با سقف تیرچه بلوک سنتی دارد. مثل آن است که سازه‌هایی شبیه به اجزا سقف کلالیت را به روش تیرچه بلوک اجرا کنیم، بعد بلوک‌چینی و سقف چینی‌اش کنیم و سپس رویش بتن‌ریزی را اجرا کنیم. در حقیقت، تیرچه کرومیت به تنهایی توان تحمل بتن را دارد و نیازی به حمایت از پایین ندارد. ولی مثل سقف تیرچه بلوک می‌بایست از میلگرد حرارتی برای جلوگیری از ترک‌خوردگی بتن استفاده کرد. نکته اضافی اینکه عایق‌های صوتی و حرارتی با این روش اجرای سقف سبک بسیار اجرایی است.
  • سقف دال بتنی: به عنوان یک قاعده کلی، دال‌های بتنی که وزن‌های سبک‌تری را به سازه تحمیل می‌کنند و کلا باید 75 تا 100 میلی‌متر ضخامت داشته باشند. دال‌های در نظر گرفته شده برای استفاده تجاری باید حداقل 175 میلی‌متر ضخامت داشته و با میلگرد حرارتی تقویت شده باشند. از مزیت‌های دال بتنی می‌توان به توانایی مقاومت در برابر محیط‌های پر استرس اقلیمی، مقاومت در برابر آتش و زلزله، امکان شکل دهی نامحدود، هزینه نگهداری کم و عدم نیاز به نیروی کار کمتری نیاز دارد.
  • سقف کاذب: سقف کاذب یا سقف تابستانه یک ساختار سقفی است که بر روی سقف اصلی نصب می‌شود. این سقف معمولاً با استفاده از قوطی پروفیل فلزی ساخته شده و به عنوان یک سطح زیبا و دکوراتیو برای پنهان کردن سیم‌کشی و لوله‌ها استفاده می‌شود.
  • سقف پانل‌های کناف: پانل‌های کناف از قوطی‌های پروفیل فلزی تشکیل شده‌اند که به هم متصل می‌شوند و یک سقف پیش‌ساخته را تشکیل می‌دهند. این نوع سقف معمولاً در ساختمان‌های تجاری و مسکونی استفاده می‌شود و دارای خاصیت عایق حرارتی و ضد صوت است.
  • سقف زیر شیروانی: سقف زیر شیروانی یک ساختار سقفی است که بر روی فضای زیر پوشش شیروانی یا کاشی‌ها نصب می‌شود. این نوع سقف با استفاده از قوطی پروفیل فلزی ساخته می‌شود و به عنوان یک سطح پشتیبان برای پنهان کردن سیستم‌های فنی و نصب نورپردازی استفاده می‌شود.
  • سقف خمیده: قوطی‌های پروفیل فلزی را برای ساخت سقف خمیده هم استفاده می‌کنند. این نوع سقف با استفاده از پروفیل‌های قوسی و قوطی‌های پروفیل منحنی ساخته می‌شود. 

سایر انواع سقف های سبک در بازار

تاکنون با برخی از انواع سقف سبک با قوطی آشنا شدید. در ادامه معروف‌ترین و پرکاربردترین انواع سازه‌هایی که اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل انجام شده را به شما معرفی می‌کنیم. 

سقف تیرچه کامپوزیت چیست؟

سقف تیرچه کامپوزیت یک نوع سازه سقف است که با ترکیبی از تیرچه فولادی و سیستم کفپوش بتنی ساخته شده است. در این سازه، تیرچه‌های فولادی به عنوان عضو باربری استفاده می‌شوند و روی آنها لایه‌ای از بتن می‌گذارند. این ترکیب از تیرچه و بتن باعث ایجاد سقفی سبک و باربری قوی می‌شود. 

اگر بخواهیم کمی تخصصی‌تر درباره سقف تیرچه کامپوزیت صحبت کنیم باید بگوییم که این نوع سقف با ترکیبی از دال بتنی به عنوان عرشه سقف و دولایه برشگیر و ژئوتکستایل و ژئوممبران به عنوان عایق ساخته می‌شود. به زبان ساده‌تر، ساختار اصلی این نوع سقف فولادی بوده و عرشه آن با ریختن بتن روی شبکه‌های مشبک به وجود می‌آید. 

سقف عرشه فولادی چیست؟

سقف عرشه فولادی یا سقف شبکه فولادی، نوعی سازه سقف است که از ترکیبی از تیرچه‌های فولادی و شبکه‌های فولادی تشکیل شده است. در این نوع سازه، تیرچه‌های فولادی به عنوان اعضای اصلی باربری و شبکه‌های فولادی به عنوان پوشش سقف استفاده می‌شوند.

تیرچه‌های فولادی که در ساخت سقف عرشه فولادی استفاده می‌شوند مقاومت و استحکام بسیار زیادی دارند و به همین دلیل با اجرای سقف سبک با قوطی بنای شما می‌تواند وزن زیادی را تحمل کند. این نوع سقف بیشتر برای فضاهای عمومی، سازه‌های موقت و پل‌ها استفاده می‌شود. 

سقف تیرچه بلوک چیست؟

سقف تیرچه بلوک (Slab Block Roof) یا سقف تیرچه سبک، یک نوع سقف ساختمانی است که از تیرچه‌های فولادی و بلوک‌های بتنی ساخته شده است. در این سازه، تیرچه‌های فولادی به عنوان عضو باربری استفاده می‌شوند و بلوک‌های بتنی بین تیرچه‌ها قرار می‌گیرند.

سقف تیرچه بلوک به علت ویژگی‌های خاصی که دارد، برای پروژه‌های ساختمانی متنوع مورد استفاده قرار می‌گیرد. سقف تیرچه بلوک به دلیل ساختاری که دارد جزو ارزان‌ترین نوع سقف‌های سبک به شمار می‌رود. این نوع سقف از ترکیب بتن، تیرچه، بلوک و آرماتور ساخته می‌شود. مقاومت بالای این نوع سقف در برابر زلزله و فشار و قیمت پایینی که دارد جذابیت‌های آن را بیشتر کرده است. 

چرا بهتر است مصالح اجرای سقف سبک با قوطی را از امروزآهن خریداری کنید؟

امروز آهن، قیمت پروفیل را روزانه از بهترین کارخانه‌های تولیدکننده قوطی در کشور استعلام می‌گیرد و مناسب‌ترین قیمت‌ها را در جداول قیمت روزانه خود قرار می‌دهد. با خرید قوطی از ما، می‌توانید اطمینان داشته باشید که بدون واسطه و با قیمت درب کارخانه پروفیل‌های با کیفیت را خریداری می‌کنید.

با مراجعه به سایت امروزآهن می‌توانید با کارشناسان این سایت در خصوص خرید بهترین مدل پروفیل مناسب برای سقف شیروانی و معمولی مشورت کنید و پروفیل مناسب را با بهترین قیمت خریداری کنید. اجرای سقف سبک با قوطی پروفیل را با مراجعه به سایت امروزآهن آغاز کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *